(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Naložená vepřová žebra
Potřebné ingredience
Žebra, čím více je na nich masíčka, tím lépe. Marináda - černé pivo, bobkový list, nové koření, troška pepře, jalovec, troška mletého kmínu, sůl. Bylinky dle chuti a vůně. Já dávám některou z těch co dá zahrada, petrželka, libeček, šalvěj (s ní opatrně, je hořká), tymián, rozmarýn, pažitka, medvědí česnek, bazalka a další.
Postup přípravy
Ze surovin připravím marinádu, naložím do ní žebra, alespoň na 24 hodin, nezapomenout žebra v marinádě obracet. Žebra si nakládám již zrovna do pekáče, takže pak s ním jen do trouby. Ideální přílohou je čerstvý domácí chleba.
Dobrou chuť.
Dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Eli1225
(upraveno)
4. 6. 2013, 13:07
A jak dlouho je pečete ???



nahlásit
silvidd
(upraveno)
6. 6. 2013, 21:00
@Eli1225
Právě jsem je dneska naložila. Nikdy jsem čas neměřeila, ale nepečou se nějak moc dlouho. Z počátku je peču pod alobalem, nebo v pekáči. Občas je propíchněte špejlí, jakmile z nich poteče čistá štáva bez krve, tak jsou hotové, pak je odkryjte, aby chytily krásnou zlatavou barvu a pak dobrou chuť. Silva
nahlásit